Zaváraná cvikla

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 8
Čas prípravy: 60 min
Predpríprava: 30 min
Ingrediencie:
6 kg cvikle (po ošúpaní ostane cca 5 kg), 3 dcl ocot , 200 g cukor, 1 l voda, 1 KL fenikel, 1 KL rasca celá, soľ p.p.

Príprava:

Cviklu dáme variť do veľkého hrnca a varíme. Necháme vychladnúť a ošúpeme, povykrajujeme. Nastrúhame na slížiky. Medzitým si urobíme nálev z vody, octu, feniklu, cukru, rasce a soli, zamiešame, necháme zovrieť a odstavíme. Vychladnutú zmes aj vychladnutú ostrúhanú cviklu zmiešame a plníme cca 0,5 cm až 1 cm pod vrchný okraj pohára. Vysterilizujeme vo veľkom hrni pri teplote 80°C cca 20 minút a necháme vychladnúť.


Dodatok: Nálev môžete podľa vlastnej chuti urobiť viac alebo menej aromatický.
Vhodné pre:
bezlepková strava, delená strava, diabetici, vegetariáni, pre všedné dni
4.31818
Počet hlasov: 22
Váš hlas: Žiadne
Pridané zuzana77