Viedenská bábovka

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 5
Čas prípravy: 60 min
Ingrediencie:
3 vajcia, 140g masla, 140g cukru, šálka mlieka, 180g polohrubej múky, 3/4 vrecka kypriaceho prášku, štipka soli, citrón, vanilka, hrsť hrozienok a mandlí, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Príprava:

Maslo, žĺtky, cukor vymiešame na penu a pridáme citrónovú kôru, vanilku a soľ. Mlieko trocha prihrejeme a pridáme k ostatnému. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku spolu s kypriacim práškom preosejeme a aj so snehom zľahka vmiešame do cesta. Mandle olúpeme, opražíme, pokrájame a spolu s umytými hrozienkami ich pridáme do cesta. Do vymastenej a múkou vysypanej formy naplníme cesto do troch štvrtín a dáme piecť do rúry na cca 45 minút. Najskôr pečieme v mierne vyhriatej rúre, pokým bábovka nenaskočí a potom teplotu zvýšime. Ak už je bábovka upečená, tak ju vyklopíme a nakoniec pocukrujeme.


Dodatok: Rakúsko
Vhodné pre:
detská oslava, narodeniny, meniny, bankety, promócie, rodinná oslava, svadba, Valentín, vegetariáni, Veľká noc, Vianoce
4.5
Počet hlasov: 10
Váš hlas: Žiadne
Pridané Ada

Táto bábovka bola 1 z

Táto bábovka bola 1 z najlepších aké som jedol aj varil.Najlepšia ingrediencia bola citrónová kôra (dodalo to tomu sviežosť.Aj keď postála 2-3 dni stále bola dobrá.Neviem sa dočkať kedy ju budem opeť piecť