Sviečková omáčka (ľahká)

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 70 min
Ingrediencie:
400-500 g hovadzia roštenka(zadné horné), 1 kg mrkvy, 4-6 ks paštrnáku(aj petržlen), 1 malý zeler, 1 malý kaleráb, 1 cibuľa, 3-5 ks celé čierne korenie, 3-5 ks nové korenie, 3 ks bobkový list, soľ, olej, citr.šťava, cukor, šľahačková smotana.

Príprava:

Roštenku pokrájať na plátky. Mrkvu, paštrnák, zeler a kaleráb pokrájať nadrobno. Na oleji podusiť nakrájanú cibuľu, poukladať na ňu plátky roštenky, trocha osoliť, krátko prudko orestovať z oboch strán, zasypať zeleninou, pridať bobkový list, nové a celé čierne korenie, podliať vodou, prikryť, dusiť cca 1-1,20hod. Ak je roštenka makká, odstaviť, vybrať ju na tanier, vybrať aj bobk.listy, korenia, ponorným mixérom zmixovať zeleninu v hrnci, ochutiť cukrom a citr.šťavou. Roštenku vrátiť do omáčky, aby neoschla, vyberať pred podávaním.


Dodatok: V tlakovom hrnci stačí dusiť 1/2 až 3/4 hod. Možné pridať aj brusnice (nemusia byť), príloha podľa chuti(knedlík,cestovina,apod.),resp.podľa diéty. Možno dorobiť brusnice. Nechať zavrieť vodu s cukrom, vsypať sušené brusnice, krátko prevrieť, vybrať ich až pred podávaním k omáčke.
Vhodné pre:
bezlepková strava, delená strava, diabetici, rodinná oslava, Veľká noc, Vianoce, pre všedné dni
3.9375
Počet hlasov: 32
Váš hlas: Žiadne
Pridané jasmin

svieckova

je to super papanicko

Vďaka za jasmin :-))

:-))

no, mne sa hlavne paci, ze

no, mne sa hlavne paci, ze je to rychlo ked berieme do uvahy ze sa jedna o svieckovu. nemam naladu nieco popredu pacovat atd :)

Vďaka :-))

Áno, sme na tom podobne :-))
Tiež nemám kedy dopredu pripravovať....

a ta smotanka sa tam dá až

a ta smotanka sa tam dá až ked sa rozmixuje omáčka??

áno

Áno, omáčku zohrejte bez smotanky. Smotanku pridajte až do zohriatej, aby sa nezrazila.