Sedliacke pečené bravčové mäso

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 60 min
Energetická hodnota: 168 Kcal, 703 KJ
Ingrediencie:
400g bravčového stehna, 40g cibule, 20g cesnaku, 8g hladkej múky, bravčové kosti, vývar alebo voda a soľ

Príprava:

Bravčové stehno očistíme, umyjeme a osušíme. Cesnak rozotrieme so soľou a potrieme ním stehno. Bravčové kosti posekáme nadrobno, rozložíme ich na pekáč a na ne položíme pripravené mäso. Dáme do horúcej rúry a rýchlo zapečieme. Potom podlejeme vriacou vodou a upečieme do mäkka a zlata, pričom občas polievame vlastnou šťavou, podlievame vodou a obraciame. Mäkké mäso vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme do zlata. Zalejeme vlažnou vodou alebo vývarom a s posekanými kosťami dobre, približne 20 minút povaríme. Nakoniec hotovú šťavu precedíme cez husté cedidlo, rozriedime vodou a krátko povaríme. Stehno pokrájame na porcie, polejeme šťavou a podávame so zemiakovými knedľami, varenou kapustou, či špenátom.


Vhodné pre:
detská oslava, narodeniny, meniny, rodinná oslava, svadba
3.833335
Počet hlasov: 6
Váš hlas: Žiadne
Pridané vanda