Prírodná hovädzia roštenka

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 60 min
Energetická hodnota: 363 Kcal, 1519 KJ
Ingrediencie:
400g hovädzej roštenky bez kosti, 60g tuku, 100g cibule, 20g hladkej múky, 10g masla, mleté čierne korenie, voda alebo vývar

Príprava:

Roštenku umyjeme, osušíme a pokrájame na 4 plátky. Okrajové blany narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom tuku z oboch strán rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na tom istom tuku, v ktorom sme opiekli roštenky. Pridáme opečené roštenky, podlejeme vriacou vodou alebo vývarom, prikryjeme pokrývkou a udusíme do mäkka, pričom občasne dolievame vývar. Ak sú roštenky mäkké, tak ich zo šťavy vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme. Zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a dobre povaríme 10 až 15 minút. Potom hotovú šťavu precedíme na mäkké roštenky. Nakoniec pridáme čerstvé maslo a opäť krátko povaríme. Prírodnú hovädziu roštenku podávame so zemiakmi alebo ryžou a rôznymi šalátmi zo surovej zeleniny.


Vhodné pre:
detská oslava, ,
4.24
Počet hlasov: 25
Váš hlas: Žiadne
Pridané Mija

príloha

výbornou prílohou sú hranolky sprinter alebo Fri´Style-mccain, ale samozrejme nepohrdnem ani zemiačikmi crunchy wedges alebo country potatoes