Cvikla, resp. červená repa

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 8
Čas prípravy: 100 min
Ingrediencie:
cvikla, KORENIE: rasca, fenikel, aníz, klinčeky, celé čierne korenie, NÁLEV: 3,5 l vody, 1 l octu, 500 g kryštálového cukru, 100 g soli, 4 bobkové listy, 10 ks nového korenia, 4 klinčeky.

Príprava:

Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu ošúpeme (ide to veľmi lahko)a postrúhame na veľkom struháku. Postrúhanú cviklu vložíme do umytých pohárov. Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
Pripravíme si nálev: suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (ja sterilizujem 7 dl poháre nad parou 25 minút).


Vhodné pre:
bezlepková strava, delená strava, diabetici, pre všedné dni
1.75
Počet hlasov: 4
Váš hlas: Žiadne
Pridané Renáta Strýčeková