Bažant na slanine

  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
  • warning: Creating default object from empty value in /home/kucharka/public_html/sites/all/modules/fivestar/fivestar.module on line 931.
Druh jedla: Druh prípravy: Kuchyňa:

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 60 min
Ingrediencie:
1 očistený bažant, 4 plátky údenej slaniny, soľ, 1 cibuľa, 2 lyžice tuku, celé korenie čierne a nové, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica masla.

Príprava:

Bažanta nasucho ošklbeme, nad plameňom opálime, vypitveme a umyjeme vlažnou vodou. Osušeného bažanta presekneme na polovice, pretiahneme v časti pŕs a stehien hranolčekmi údenej slaniny a osolíme. Cibuľu a zostatok údenej slaniny nadrobno pokrájame, vložíme do roztopeného tuku, opražíme, pridáme korenie, podlejeme vodou a prevaríme. Do vriaceho základu vložíme polovice bažanta a v horúcej rúre pečieme, kým je mäso mäkké a do svetlohneda upečené. Počas pečenia mäso podlievame horúcou vodou a polievame výpekom. Upečené mäso vyložíme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, primiešame múku, opražíme, zalejeme vodou a miešajúc varíme 10minút. Nakoniec do šťavy pridáme maslo. Upečeného bažanta rozsekáme na porcie a podlejeme zahustenou šťavou. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky, brusnicový alebo ríbezľový kompót.


Vhodné pre:
narodeniny, meniny, bankety, promócie, piknik, barbecue, rodinná oslava, Valentín, Veľká noc
5
Počet hlasov: 4
Váš hlas: Žiadne
Pridané Dana Gergelová

príloha

výbornou prílohou sú hranolky sprinter alebo Fri´Style-mccain, ale samozrejme nepohrdnem ani zemiačikmi crunchy wedges alebo country potatoes